Overlast melden

U heeft overlast 

U wilt graag prettig wonen. In een fijne straat of buurt. Goede buren zijn daarbij belangrijk! Hou daarom rekening met elkaar. Respecteer elkaar. Heeft u toch ergens last van? Dan is een goed gesprek meestal de eerste stap om problemen op te lossen.

Woonoverlast lossen we samen op

Praat altijd eerst zelf met uw buren. Soms weten uw buren helemaal niet dat u last van ze heeft! Hou ook rekening met elkaar. De een vindt harde muziek erg vervelend, de ander ergert zich aan spelende kinderen. Probeer er eerst samen uit te komen. In onderstaand filmpje geven we u een aantal tips hoe u dat aanpakt.

Komt u er samen niet uit?

Schakel dan zo snel mogelijk hulp in van Buurtbemiddeling.

U kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met Marjolein Nijsen, coördinator Buurtbemiddeling Houten. Zij is bereikbaar op maandag en donderdag. Telefoonnummer 06 - 46 01 38 50  en e-mail buurtbemiddelingvanhoutenenconl

U kunt de overlast ook bij ons melden. Vul daarvoor het meldingsformulier woonoverlast in en mail naar infovivestenl. Of stuur het formulier per post naar Viveste, Postbus 72, 3990 DB Houten. Vermeld als onderwerp 'melding overlast'.

Is de overlast ernstig?

Is er sprake van ernstige overlast, overtredingen of strafbare feiten? Meld dit dan direct bij ons en bij de politie (0900 8844). U kunt ook anoniem melden via ‘meld misdaad anoniem’ 0800 7000.

Veroorzaakt een huurder lange tijd structurele en ernstige overlast? Dan kunnen wij een juridische procedure starten bij de rechtbank om de huurovereenkomst op te kunnen zeggen en de woning te ontruimen.

Meer informatie en tips over woongenot en woonoverlast leest u in ons infoblad  'Woonoverlast voorkomen en oplossen'. Op de site problemenmetjeburen.nl staan allerlei tips waarmee u de 10 meest voorkomende burenproblemen kunt oplossen.