Slim wonen

Wilt u als u ouder wordt zelfstandig blijven wonen

Vaak is een woning met kleine en goedkope aanpassingen prettiger, veiliger en comfortabeler te maken. Om op ideeën te komen en om erachter te komen welke aanpassingen passen bij uw woning, kunt u zich gratis laten adviseren door een Slim Wonen-vrijwilliger.

Slim Wonen huistest

Een Slim Wonen-vrijwilliger kan gratis bij u langskomen voor een huistest. De vrijwilliger loopt dan met u door uw woning en bekijkt aan de hand van een vragenlijst welke aanpassingen uw woning prettiger, veiliger en comfortabeler kunnen maken. Het kan bijvoorbeeld gaan om lampjes onder uw bed die automatisch aangaan als u ’s nachts uw bed uitgaat, of een beugel aan de muur van uw badkamer waardoor u zich kunt vasthouden tijdens het douchen.

Veranderingen aanbrengen

U kunt na het bezoek van een Slim Wonen-vrijwilliger zelf de 'handigheidjes' aanpassen en (laten) aanbrengen. U kunt daarvoor ook de Klussendienst van 'van Houten&co' inschakelen. Meer informatie leest u in onze Slim Wonen folder.

Contact

Bel voor een gratis Slim Wonen-huistest: (030) 700 1500.

Slim Wonen is een samenwerkingsverband tussen welzijnsorganisatie 'van Houten&co', zorginstelling ZorgSpectrum en Viveste.