Senioren voorrangsregeling

Senioren verleiden tot verhuizen

U merkt dat het traplopen steeds moeilijker gaat. Of het onderhoud van de tuin groeit u letterlijk en figuurlijk ‘boven het hoofd’.  U heeft al eens gekeken naar een andere woning, maar u weet niet goed wat de mogelijkheden zijn en wat u wilt. Wie weet kunnen wij u helpen ......."

In de eengezinswoningen van Viveste wonen ongeveer 1100 senioren (55-plussers). Om meer beweging te krijgen op de Houtense woningmarkt willen we een aantal van hen verleiden om te verhuizen. Viveste kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden om met voorrang te verhuizen naar een passende(r) woning. Heeft u interesse dan leest u op het infoblad Senioren verleiden tot verhuizen de voorwaarden. Wanneer u hieraan voldoet, dan kunt u met ons een afspraak maken voor een intakegesprek.

Wie komen er voor in aanmerking

U kunt deelnemen als u:

  • huurder bent van Viveste en 55 jaar of ouder, en
  • u in een (grote) eengezinswoning (teveel tuinonderhoud / boven slapen etc.) of - in een niet passende woning (bijvoorbeeld met inpandige trap of in een appartement zonder lift.

Viveste doet een woningaanbod, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw woonwensen.

Woont u al in een seniorenwoning, dan komt u niet in aanmerking. 

Inkomenstoets en huurkorting

Bij iedere verhuizing doen we een inkomenstoets. Is uw huishoudinkomen hoger dan € 36.165,-? Dan komt u alleen voor een woning / appartement in de vrije sector in aanmerking.

Geef uw wensen aan in uw zoekprofiel

Wij willen een woningaanbod voor een andere woning zo passend mogelijk doen. Vul daarom het formulier zoekprofiel in. U kunt hierop uw wensen aangeven en ook aangeven wat u niet wilt hebben. Hiermee kunnen we dan zo goed mogelijk rekening houden.

Veelgestelde vragen senioren voorrangsregeling

Veelgestelde vragen senioren voorrangsregeling